Риболов

Children

Риболов (62)

Риболовни статии от риболовен магазин Суки байтс. Тука ще прочетете много статии за риболов и риболовни принадлежности.

Риболовен магазин - въпроси (12)

В този раздел ще намерите богат избор от различни рецепти, специално подбрани от голямото световно рибно-кулинарно съкровище, с помощта на които, така да се каже ще можете да сложите един прекрасен финал на успешния риболов и опитвайки от вкусните рибни хапки да "разкажете" за риболовните си подвизи.

Всички знаят че Никулден е празникът на моряците и рибарите. За този празник, освен традиционните рибни ястия, всяка грижовна домакиня омесва и питка, която се разчупва от главата на семейството. Преди да вложите кулинарните си умения, ще ви припомним някои трикове за ваше улеснение. Тъй като шаранът е хлъзгава риба, за да го обработите по-лесно, поръсете домакинската дъска и самата риба обилно със сол. Намазването на рибата с оцет и оставянето й да престои 5 минути има същия ефект. След това внимателно изчистете и измийте рибата, осолете я и я оставете да престои около час. Обикновено за Никулден се купува пресен шаран. Ако обаче държите на трапезата да присъства вашия риболовен улов, за който сте се погрижили по-рано и се е наложило да го държите във фризер, можете да подобрите вкусовите качества на рибата, ако предварително я изкиснете в прясно мляко за половин час. Съществува поверие, че който хапне от никулденския шаран, болестите ще са далече от него. Не забравяйте да скриете и костица от рибата в портмонето си - старите хора казват, че тя ще ви е на късмет и благополучие в дома.

Да Ви е сладко риболовен магазин Суки байтс риболовни принадлежности!

Риболовен магазин - рецепти (6)

Въпроси и проблеми свързани с риболовен магазин Суки байтс. Кога и как се доставят риболовни принадлежности, риболовни аксесоари при поръчка от онлайн риболовен магазин Суки байтс.

05 Jan / 2014 Layer Z протеинови топчета

Автор: text_none_author Публикувано в: Риболов Видяно: 265 Коментар: 0
Layer Z протеинови топчета

Всички примамки произвеждани от Star baits преди тяхното пускане на пазара са тествани във всички ситуации и членовете на екипа трябва да направят своите доклади по отношение на използването им в различни видове вода, атмосферни условия и др....
Със Jérôme имахме шанс да бъдем от работната група които трябваше да тестваме Layer Z bloodworm. Затова ние решихме по взаимно съгласие , за да се използват тези примамки в три вида води. Голямо езеро, река и малко езерце. След месеци на тестове , ние изпитахме удовлетворение независимо от условията.
Продуктите от Layer Z bloodworm се състоят от няколко продукта:
- Протеинови топчета .
- Дип
- Метод микс
- Плуващи топчета
- Топчета за стръв
Спецификата на Layer Z е как те работят под водата след потапяне. Първия слой на топчетата се разтваря. Получава се една експлозия която се опитва да излезе на повърхността на водата и възбужда апетита на рибите. Това е просто една революция в производствота на протеинови топчета.

Системата за производство е нова концепция която позволява да се запази същия диаметър на бойлите след разтваряне на разтворимата част. Целта е да се запази напълно функциониращ и агресивен монтаж.

На всяка опаковка има обяснителна схема.

При отварянето на плика миризмата и видимата текстура вдъхват доверие на качествени продукти.

Веднъж потопени, външния слой на Z има несравнимо излъчване!

Топчетата за стръв са направени на същия принцип, но с по-висока концентрация на атрактанти. Друга особеност на hook baits е че те не се разтварят във водата.

Идеално допълнение на цялата концепция са плуващите бойли покрити с разтворимо покритие. Интересното при тези плуващи протеинови топчета е че разтворимия слой прави ореол около топчето като освобождава аромати и след това започва да се показва флуоресцентния цвят на топчето което има за цел да задейства любопитството на рибата.

Layer Z bloodworm червей дип е като останалата час от концепцията.

Той се състой от 100 % чисти червеи! Дипове топчета или стик миксовете на Layer Z са истинска бомба.

След много тестове LAYER Z червейче сме доказали няколко предимства: - Благодарение на своя естествен състав барзо възбужда апетита на рибата -Възможността да се предвижат монтажите до далечни разстояния с пръчка, при запазване на същия механичен монтаж с разтворимата част на Layer Z. -Използването на естествени и иновативни продукти, които естествено шарана обожава (хирономус чист).

Пожелаваме ви успешен риболов.

17 Jan / 2014 Star baits HaitH’s et M ix

Автор: text_none_author Публикувано в: Риболов Видяно: 196 Коментар: 0
Star baits HaitH’s et M ix

Star baits и Haith'S ръка за ръка. Продължавайки усилията, да осигури едни от най- добрите захранки за рибарите Star baits в партньорство с Haith'S лидер в производството на известния сред риболовците Robin red origina разработиха HaitH’s et M ix. Оригиналния английски производител на храна за птици. Сега летвата е взигната на най- високо ниво, за да ви осигури оригиналните продукти PTX, Robin red, Prosecto и други. Тези продукти произведени от Haith'S, остават сред най-добрите на пазара. Вие ще откриете как да използвате най- добре тези продукти: Включването им към рецептите за протейнови топчета, да ги добавите към захранката или по друг начин.

robin_red

 

star_baits_robin_red

28 Sep / 2013 За къмпинг престоя всичко има значение

Автор: text_none_author Публикувано в: Риболов Видяно: 358 Коментар: 0
За къмпинг престоя всичко има значение

Риболов на къмпинг

Дали от обща култура, дали от опит всеки един знае, че по време на къмпингуването, в условията на открито и сред природата, често боклука се оказва много повече отколкото ако сме отседнали в хотел или хижа. И все пак това не е причина целогодишно хора от цялата страна да предпочитат този начин за отмора и релакс.

Подготвили сме няколко кратки съвета, с които ще може да организирате по-добре работата си преди напускане на къмпинг мястото.

На първо време обърнете внимание на всеки отпадък. За целта предвидете чували за смет, за няколко дневния си престои. Прибирайки всяка огризка, бутилка, хартия в тези чували, в края на лагеруването няма да ви отнеме часове почистването на участъка.

Следете за препълване на чувалите и не чакайте последния момент за затварянето и трайното им съхранение до напускане на къмпинга. Нощем останали без надзор пакетите със смет могат да бъдат нападнати от диви животни, а боклука на сутринта да отвори часове работа. Все пак времето п време на къмпингуването е отредено за риболов и други приятни занимания.

Винаги при събиране на палатка и риболовни такъми, трябва да огледате и за останали отпадъци. Чувалите със смет се изхвърлят в населените места и до указаните контейнери.

В случаи, че организирате някои еко разходки по маршрути също трябва да заделяте отпадъците и да носите със себе си.

По време на престой на палатки, тоалетните са сред природата, но това не означава, че трябва да се разпростирате безредно и хаотично. Водоемите не се използват за такива места в никакъв случаи, дори вие самите да не ловите риба.

За измиване на съдове и пране на дрехи също не се използва водоема. Той е предназначен за други цели, а и в него често живеят различни видове риби, които могат да бъдат унищожени, с препаратите и неправомерните действия.

Дори да не сте природо защитник, тези съвети ще са от полза, за да не нарушите някоя наредба и да бъдете санкционирани от горските.

10 Oct / 2013 За лагерния огън по време на къмпинг престоя

Автор: text_none_author Публикувано в: Риболов Видяно: 401 Коментар: 0
За лагерния огън по време на къмпинг престоя

Едва ли има човек, който поне един път, дори като ученик да не е посещавал лагер, да е отседнал на палатка или да е бил на къмпинг с приятели. И въпреки, че всички по-малко сме компетентни по всякакви въпроси, решихме да подготвим тази тема, за всеки, който все още не знае какво трябва или не трябва да първи по време на престоя на къмпинг лагеруване.

Добре е да мислим не само за приятния престои по време на лагера, но и за околната среда. Лагерните огньове са романтични, красиви, вечер на здрачаване и внасят много топлина и комфорт в прохладната вечер, но и крият много опасности. За да не се превърнем в нарушители на околната среда трябва много да внимаваме с лагерния огън, за да не се разпростре и да запали гората в близост;

За лагерен огън по време на къмпинг престоя си може да използваме подготвените терени. Те са ползвани от предни лагеруващи, заградени са с камъни, а в тях дори понякога има останали съчки и подпалки.

Не е уместно да поддържаме огъня по време на лагера постоянно и лекият такъв може да свърши работа, а за него не са нужни големи дървета. Достатъчни са само съчките.

Винаги, когато напускате мястото на къмпинга е добре да проверите няколко пъти за лагерния огън. Малко вода на мястото, където е горял никога не е излишна.

Често на самите места за лагеруване, къмпинг зони и местата за риболов около язовирите има изградени площи за конкретната дейност. Така например може да се ползват съчки за лагерен огън оставени за следващия, но те трябва да се възстановяват от всеки заминаващ си. Това е една тактика създадена за улеснение на посетителите и говори за добра култура на посетителите.

Дано всичко казано да е било полезно за начинаещите лагерници и приятни мигове на всички, които смятат да почиват, за рибарите наслука!


30 Sep / 2013 Избор на палатка за къмпинга – втора част

Автор: text_none_author Публикувано в: Риболов Видяно: 337 Коментар: 0
Избор на палатка за къмпинга – втора част

Палатка за риболов или къмпинг

Главните компоненти на всяка палатка са няколко и е добре да се обърнете внимание на всеки отделен от тях. Така например покривалото е най-външния слой на всяка палатка. Ето, защо той трябва да е водонепропусклив, а в ръководството за палатка може да се разбере до какви нива тя ще задържи вода от дъжд. Този момент е важен в избора на палатки и тя не бива да се избира само по форма или цвят.

Вътрешния слой на палатките се изработва от дишаща материя, а в някои случаи от мрежа, това спомага за добрата вентилация. Той защитава и от конденз и нахлуване на вода по шевове от външният слой. Той има по-малки размери от външното покривало.

Към палатката може да има и предверие. То служи за съхранение на багаж. В него могат да се прибират обувките през нощта по време на къмпингуването, за да не се окаже, че росата рано сутрин ги е намокрила. Покривалото е закрито само от външния слой и не е оборудвано с вътрешното покритие.

За пода на палатката е характерно, че обхваща вътрешният слой или е част от палатка за еднослойни. Той защитава от земната повърхност, влагата и неравностите. Функцията му е такава, че е изложен постоянно на триене и по-бърз се изхабява.

За рейките оказва значение формата и здравината на самата палатка. Те може да са от алуминий и микрофибър. От тях зависи цялостната форма и дизайна на палатката за къмпинг.

Сред популярните палатки е тази с форма на иглу. При нея две еднакви рейки се кръстосват по диагонал. Съществуват и палатки от по ниски размери, които са предвидени срещу вятър. Палатки тунелни с 2 или 3 рейки по цялата дължината също са уместни за устойчивост срещу вятър.

Важно при избора на всяка палатка е въздушният отвор в горният слой. Той служи за вентилация, кислород и не позволява да се образува конденз по време на дишане. По съвременните модели на палатки за къмпинг има отвори най-горе и по стените.

29 Sep / 2013 Избор на палатка за къмпинга – първа част

Автор: text_none_author Публикувано в: Риболов Видяно: 280 Коментар: 0
Избор на палатка за къмпинга – първа част

Как да изберем палатка

изберете своята палатка за риболов.

Всяка палатка е създадена, с цел да улесни и благоприятства престоя по време на къмпинг. И все пак между многото видове, съществуват различни материи, размери, допълнителни екстри, с които е добре всеки да е запознат преди покупката и избора на такава.

На първо място палатка за къмпинг се избира в зависимост от скелето, което създава и формата й. Тази конструкция се състои от фибро стъклени рейки или алуминий. Те създават красив вид в разгънато състояние и са сравнително устойчиви. В разглобено състояние палатката за къмпинг е лесно преносима и транспортирана. В избора на екипировка за риболов, също се отнасят много видове палатки. Според големините те биват едноместни, двуместни и по-големи. В зависимост от предназначението на палатката, се определят и слоевете на покрития. Те могат да са с един, два и повече пласта.

Наред с това палатките могат да са за походи. При тях се изисква да имат минимална тежест и да улесняват носенето на гръб;

За къмпинг палатка обикновено тежестта няма значение, защото тя се товари на или в колата и се превозва.

За палатки служещи единствено за „склад“ по време на къмпинга, за игри на децата или за следобедна дрямка не са от значение пластовете за покритие от влага.

За палатка за риболов, трябва да се предвиди такава с покритие срещу дъжд. Много често рибарите отиват в облачни или дъждовни дни, с нощувки и престои на риболов, а тогава покритията срещи влага са идеални.

Само разгъващи се палатки, не са тежки, имат по едно слой и специфична форма, която е леко неудобна при походи. Важен критерии за избора на палатка е нейната вместимост. Казано по-професионално, палатките биват - соло палатки, малки палатки и супер олекотени палатки. Те може да са дву местни, само за двама души и удобни за нощувка няколко дни, не са тежки; Палатки за дневни походи; Три или четири местни са правилния вариант за къмпинг и лагери; Фамилни палатки, те са с няколко отделения и са като малко апартаментче. Фамилни тежат над 10 кг. Има още един тип палатки и те са експедиционни палатки. Те са обогатени с много екстри и струват доста скъпо. Нещо от рода на десетки хиляди левове.

08 Feb / 2014 Каква въдица за риболов да изберем?

Автор: pgplamen Публикувано в: Риболов Видяно: 4428 Коментар: 0
Каква въдица за риболов да изберем?

От известно време се интересувате от риболов, но нямате идея какви риболовни принадлежности да вземете?

Чудите се какви такъми да си набавите?

Не знаете какъв избор на въдица да направите?

Оставете всички тези въпроси и прочетете нашите съвети за избор на въдица.

На първо място, когато купувате въдица, винаги преценявайте какво е теглото и ръста ви. Едва ли ще се чувствате много добре, ако си купите прекалено тежка или дълга въдица и в стремежа си да уловите някоя рибка, самият вие се хванете на въдицата. Е, това е в кръга на шегата. Но е напълно реално да се случи, ако сте завели своя малък наследник на риболов и сте му дали прекалено голяма въдица. Затова, ако сте начинаещ рибар, купете си средна въдица телескоп с дължина най-много до 4 м. и тежина до 60 гр. Подобна въдица може да се използва за различни водоеми. Разбира се в началото ще имате леко неудобство от хвърлянето, но с течение на времето ще свикнете. След първите няколко пъти, вече ще можете да си изберете и друга по-удобна въдица и да се приберете в къщи с голям улов. Да не ви се кара жена ви, че ходите на риболов, а улова ви е от близкия рибарски магазин.

В следващите редове ще ви представим някои от най-използваните въдици.

- Въдица телескоп с водач

Това са универсални въдици. Както казахме по-горе, тези въдици са подходящи за любители рибари. Удобни за използване, компактни са и лесно пренасят. Не са много дълги, а и са сравнително леки. Ако се постави и макара, въдицата ще има доста по-големи възможности за улов. Може да уловите малки, средни, а защо не и някоя голяма риба. Дължината на тези въдици е между 3 и 5 м.

- Въдица Болонезе

Тази въдица е дълга между 4 и 8 метра. В зависимост от дължината на въдицата са добавени и съответно водачи. Ако рибарското пособие е дълго 5 метра, то ще има 5 водача, ако въдицата е дълга 6 метра, съответно и водачите ще са 6 и т.н.

- Въдица мач

Това е въдица, която предлага да се лови от голяма дистанция. Тежкия ваглер позволява по-лесно да се замята. Това е една изключително удобна въдица, ако времето е лошо и атмосферните условия са лоши.

И така скъпи рибарю! Ако искаш да прочетеш повече за различните видове въдици и други рибарски пособия и такъми, или да си купиш въдица, макара или друг атрибут за риболов, посети нашия риболовен магазин.


Суки байтс риболовен магазин © 2019. В сайта използваме "бисквитки" ("cookies"), за да направим онлайн пазаруването максимално удобно и приятно.